titel: uitnodiging
 

O'de Flander jenever: kwaliteit en degelijkheid maar ook hip, fris en trendy
Jeneverfestival op 29 & 30 november 2014

In het weekend van 29 en 30 november is elke jeneverliefhebber welkom in het Groot Vleeshuis te Gent op de vierde editie van het Jeneverfestival. Als bezoeker kan je ruim de tijd nemen om te proeven, met de stokers te praten en te kopen. Ontdek het streekproduct jenever in al zijn facetten!

In het weekend van 29 en 30 november van 11 tot 18 uur in het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten aan de Groentenmarkt te Gent, richt de vereniging O'de Flander het vierde Jeneverfestival in. Voor slechts € 5 inkom ontvang je vier bonnetjes voor proevertjes én een O'de Flander druppelglaasje extra als aandenken.
Bedoeling is om jenever bekender te maken, bij alle leeftijdscategorieën. Ook bij de jongere generaties.

Alle producenten van het kwaliteitslabel O'de Flander zijn aanwezig met hun Balegemse, Bobke, Braeckman, De Stoop, Dirk Martens, Filliers, Hertekamp, Mertens, Peterman Platinum, Rubbens, Thyssen en Van Hoorebeke. Zij stellen de O'de Flander, Oost-Vlaamse graanjenever, voor maar ook het volledige en rijke gamma jenevers: zoals daar zijn graanjenevers, fruitjenevers, creamjenevers en jeneverkoffie. De tentoonstelling over de boeiende geschiedenis van de Oost-Vlaamse jenever geeft extra informatie.

Zowel op zaterdag als zondag zijn er gratis activiteiten. De cocktailbar met Ferdinand Cobbaut om 14 uur zorgt voor verrassende combinaties in smaken en kleuren. Jenever vormt steeds het hoofdbestanddeel en wordt op heel verscheiden manieren gecombineerd tot heel smakelijke cocktails.
De workshop ‘Koken met jenever’ door Atelier Plus uit Gent gaat door om 15 uur en valt steeds enorm in de smaak. De culinaire mogelijkheden van graanjenever zijn immers weinig gekend. Bloedworst met appeltjes geflambeerd met graanjenever, een dessertje met fruit en espuma van jenever, crème brulée op basis van ganzenlever met jenever en brownie afgewerkt met toplaag met graanjenever en speculoos, zijn enkele van de voorgestelde gerechten. Mis dit niet!

Praktisch:  
Inrichter Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs
Datum zaterdag 29 november en zondag 30 november 2014 van 11 uur tot 18 uur
Locatie Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, Groentenmarkt 7 te Gent

Secretariaat:

p/a Seminariestraat 2, 9000 Gent
Brecht Carels, voorzitter - Chantal Gheysen, secretaris/schatbewaarder
Telefoon 09/2678612 - chantal.gheysen@oost-vlaanderen.be
www.odeflander.be

Coördinatie / secretariaat: Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV)
Bevoegd gedeputeerde voor EROV: Jozef Dauwe, voorzitter