12/05/2022 13:30  -  09/06/2022 16:30

bOOST: Winnen met strategie

Hoe maak ik een sterk strategisch actieplan?

Iedere organisatie heeft behoefte aan een langetermijnvisie die richting geeft aan de ontwikkeling van een organisatie. Tijdens deze sterk interactieve sessies zoeken we onder meer uit hoe je nu concreet aan een strategisch plan begint, hoe je dit dan gaat realiseren en wat de bijdrage van lean management in dit alles is.

Na deze sessie kan je: 

  • een SWOT voor je bedrijf opstellen en een strategische ambitie formuleren.
  • je strategieontwikkeling verder ontwikkelen en de basis leggen aan een succesvolle uitvoering ervan.
  • je interne processen vlotter organiseren en zo veel toegevoegde waarde creëren.
  • een realistische langetermijnvisie voor je bedrijf ontwikkelen.
Schrijf je in

Sessie 1
‘Goed begonnen is half gewonnen’ – de voorbereiding van je strategisch plan

In deze sessie scan je de externe omgeving, denk je na over de interne sterktes en zwaktes van je organisatie, analyseer je al deze elementen om zo te komen tot de basisvoorbereiding van het strategisch plan: een SWOT-analyse. Na een individuele denkoefening die je maakt voorafgaand aan deze sessie, heb je alle materiaal bij de hand om het resultaat hiervan in groepjes te bespreken. De docent bekijkt samen met jou de kwaliteit van de gemaakte voorbereiding en stuurt bij waar nodig. Dit garandeert een maximaal leereffect.

Sessie 2
‘De aanhouder wint’ – van SWOT naar strategieontwikkeling en strategie-uitvoering

In deze sessie vervolledigen we de gekozen methodiek van strategieontwikkeling en leggen we de basis voor een succesvolle uitvoering van je bedrijfsstrategie. We staan ook stil bij de organisatorische voorwaarden die moeten vervuld worden om tot een goede uitvoering van de door jou gekozen strategie te komen. Je kan in deze sessie de vragen en moeilijkheden die je in je bedrijf of organisatie ervaart inzake strategieontwikkeling voorleggen. We bespreken dit in groep waarbij de docent zijn eigen ervaringen deelt.

 Sessie 3
‘Geloof in het proces’ – procesmanagement als kernelement van een succesvolle bedrijfsvoering

Een bedrijf of organisatie kent heel wat interne processen. Deze processen vormen het fundament van een vlotte dienstverlening of een succesvol product. Daarom is voldoende basiskennis van procesmanagement van groot belang voor je organisatie: je kan er heel wat toegevoegde waarde mee winnen… of verliezen. In deze sessie staan we stil bij het verschil tussen procesmanagement en projectmanagement, leren we welke concepten en technieken bestaan om processen te analyseren en waar nodig te herontwerpen (re-design). Lean management zal hierbij de leidraad vormen.

Praktisch

Datum
sessie 1: donderdag 12 mei 2022 van 13.30u tot 16.30u.
sessie 2: donderdag 19 mei 2022 van 13.30u tot 16.30u.
sessie 3: donderdag 9 juni 2022 van 13.30u tot 16.30u.

Prijs
Voor de deelname aan deze workshop betaal je 225 euro excl. btw.
Er zijn maximaal 12 inschrijvingen mogelijk

Locatie
AZ Alma
Ringlaan 15, Eeklo
Voor deze sessies trekken we naar de professionele thuisbasis van Rudy, namelijk het AZ Alma (vergaderzaal). Je kan je wagen kwijt op de ziekenhuisparking.

 

Docent

Foto Rudy Maertens

Rudy Maertens

AZ Alma

Rudy Maertens is algemeen directeur en dagelijks bestuurder van het fusieziekenhuis AZ Alma te Eeklo. Hij is ondermeer voorzitter van Zorgondersteuning vzw en is een expert op het vlak van performantie-optimalisatie.

Schrijf je in

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Meer bOOST sessies