Project Reframe 2016-2019

Project dat zorgt voor de ondersteuning van de lokale economie door in te spelen op de korte keten.

Het project Reframe wil een lokale voedselketen uitbouwen en producenten, verwerkers, distributeurs en grote consumenten beter met elkaar laten samenwerken.

Samen met het Provinciaal Centrum voor de Groenteteelt (in Kruishoutem), Inagro en VIVES Hogeschool (uit West-Vlaanderen) zet EROV heel wat initiatieven op. Daarnaast wisselen we ervaringen uit met partners uit Nederland, Duitsland, Zweden en Denemarken.

In september 2020 werd voor het eerst een digitale B2B Smaakmarkt georganiseerd. Voor elk van de 100 producenten van streek- en hoeveproducten uit Oost- en West-Vlaanderen werd een korte bedrijfsfilm gemaakt. Deze video’s kunnen bekeken worden op www.smaakmarkt.eu. Voor food professionals is het een nieuwe manier om zakelijke contacten te leggen en lokale producten in de gerechten van horecazaken en grootkeukens in de buurt te krijgen.

www.lekkerlokaalnatuurlijk.be

Op de hoogte blijven?

Wil je meer informatie over dit onderwerp, of aansluiten bij een van de activiteiten, neem dan contact op met Carolien Ongena via carolien.ongena@erov.be of 09 267 86 27.

Partners