Doe Lokaal

Doe lokaal! Lokaal vinden we alles wat we nodig hebben. Lokaal is iets om trots op te zijn. En die trots om lokaal te doen is wat ondernemers en consumenten in Oost-Vlaanderen delen met elkaar.

Lokaal ondernemerschap zetten we graag in de kijker. Op deze pagina vinden lokale ondernemers, handelaars, vrije beroepen freelancers, marktkramers, ambachtslui en makers tips & tricks terug die hen kunnen helpen bij het succesvol uitbaten van hun onderneming.

Je leest hier ook hoe we via communicatiecampagnes de Oost-Vlaamse consument aanzetten om lokaal te winkelen.

Doe Lokaal Campagne

In de zomervakantie van 2021 lanceerde EROV de campagne Doe lokaal. Lokaal vinden we alles wat we nodig hebben: heerlijk dineren in een horecazaak, ontspannen in het bos om de hoek, de lokale delicatessenzaak, kuieren op de lokale markt. Lokaal is iets om trots op te zijn. En die trots om lokaal te doen is wat ondernemers en inwoners van Oost-Vlaanderen delen met elkaar.

De Doe lokaal campagne is erop gericht om de consument te sensibiliseren, maar ook aan te zetten tot actie. We vragen de consument om actief deel te nemen aan de campagne door foto’s te posten of in te checken op social media bij een lokale ondernemer of horecazaak met de hashtag #Doelokaal.

Meer over Doe Lokaal

Ambachten

Ambachtsmannen- en vrouwen maken producten met een verhaal. Ze beschikken over vakmanschap en ambachtelijke skills. Ook wij dragen ons steentje bij om ambachten meer op de kaart te zetten. Dit doen we door onder andere:

  • Handmade in Belgium te ondersteunen samen met UNIZO
  • het organiseren van evenementen en inspiratiesessies
Lees meer over ambachten in Oost-Vlaanderen
ambachten maker

Ontdek de kracht van een lokaal netwerk!