Textielsector in beeld

Reportage Textiel en kledij van bij ons

Ondanks de vele innovaties en dynamiek bij de maakbedrijven, wordt de sector vaak negatief gepercipieerd door de publiek opinie. EROV werkt sinds 2002 samen met de beroepsfederaties Fedustria en Creamoda aan het bijstellen van deze perceptie.

We maakten 7 reportages onder de titel “Textiel&kledij van bij ons”. Per thema worden telkens 2 bedrijven in de kijker gezet en een expert zorgt voor het bredere kader. Zo stellen wij de textiel- en kledingsector in Oost-Vlaanderen op een positieve en verrassende wijze voor, onder meer aan jongeren om hen zo aan te sporen naar een opleiding/job in die sector te zoeken. De gekozen bedrijven per thema dienen hiertoe als voorbeeld, waarbij vooral de eindtoepassingen de kijker aanspreken.

Motiv Aankoopwegwijzer

Bij de aankoop van circulaire bedrijfskledij blijkt een grote behoefte aan textielkennis te bestaan. Het gaat dan b.v. over de keuze van de vezel of de afwerking in de confectie tot het huishoudelijk wassen of toch industriële was.  Omdat die vragen voortdurend terugkomen, werd door samenwerkingsverband Motiv in 2019 een “Aankoopwegwijzer voor circulair textiel” opgemaakt. De volledige textielketen komt er gedetailleerd aan bod.

Raadpleeg de wegwijzer hier

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en ontvang nuttige tips & tricks!