De familiebrouwerij Dilewyns, beter bekend van de heerlijke Vicarisbieren uit Dendermonde, zette op 14 september zijn deuren open voor de uitreiking van het HANDMADE in Belgium-label. Twaalf ambachtsmannen en -vrouwen namen het HANDMADE in Belgium-label in ontvangst van Jos Vermeiren, directeur Unizo Oost-Vlaanderen en Leentje Grillaert, gedeputeerde en voorzitter EROV.

Ze maken nu deel uit van het HIB-netwerk dat ondertussen meer dan 120 ambachtslui verenigt. Het authenticiteitslabel HIB zet ambacht in de kijker. Ambacht vergt kennis en kunde en dat verdient respect.

Het Provinciebestuur en EROV hebben de komende jaren bijzondere aandacht voor ambachten. Daarvoor wordt met UNIZO Oost-Vlaanderen een goede en gewaardeerde samenwerking op poten gezet.

Little Me (Aalter), Meubelen Ter Schoote (Dendermonde), Driesco (Lokeren), Ijshoeve Nicky (Lebbeke), Atelierp (Ninove), Fleur d’Or (Eksaarde), Goût Fou (Zele), NONA Drinks bv (Gent), Interno (Waasmunster), De Bloempothoeve (Beveren), Behout (Merelbeke), Bluesugar (Zulte)