Veel ondernemers blijven het moeilijk vinden om de jongeren van Generatie Z te bereiken op de arbeidsmarkt. Volgens Alexander Synhaeve en Britt Barbiaux, respectievelijk zaakvoerder en young recruitment specialist bij Tomorrow, een bedrijf gespecialiseerd in recruitment marketing, moet je de jongeren vooral niet zelf gaan benaderen en informeren, maar moet je er net voor zorgen dat jouw onderneming en jouw team eruit springen en opvallen. Dit zijn hun 8 tips om daarvoor te zorgen.

Maak het persoonlijk

De jongeren van Generatie Z zijn echte gevoelsmensen. Als je hen het gevoel geeft dat je hen begrijpt, heb je sowieso al een stapje voor. Kijk dus niet alleen naar hun studieniveau of hun werkervaring maar benader ze als echte personen.

Creëer een groepsgevoel

Generatie Z wil graag deel uitmaken van een community, van een groep waarmee ze zich kunnen identificeren. Speel daarop in als organisatie. Gebruik dat in je employer branding en toon waarvoor je staat als organisatie. Dat geeft de jongeren een houvast.

Bied een transparant salarispakket aan

Voor jongeren is loon nog steeds een belangrijke motivator bij het kiezen voor een job.  Ze praten ook openlijk over hun salaris met leeftijdsgenoten en weten dus perfect wat ze mogen verwachten. Communiceer daarom open en transparant over wat ze gaan verdienen. 

 Geef ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Generatie Z hunkert naar waardering en erkenning. Ze willen het gevoel hebben dat ze autonoom kunnen werken en dat ze hun mening kunnen ventileren. Ze willen gecoacht en opgevolgd worden en feedback krijgen over hetgeen ze doen. Persoonlijke en professionele groei zijn superbelangrijk voor hen.

Zorg voor een flexibele work-life balance

De jongeren van Generatie Z verwachten vooral flexibiliteit. Ze  zullen pas overuren maken als daar iets tegenover staat, als ze zich goed voelen en als het volledige plaatje klopt. Werklocatie is voor hen minder belangrijk. Het is de job zelf die primeert.

 Communiceer visueel

Jongeren verkiezen video content als ze een bedrijf willen leren kennen. Ze willen de werksfeer opsnuiven en zich onderdompelen in de cultuur van je organisatie. Toon daarom emotie in je jobadvertenties. Zet het visuele voorop.

Communiceer kort en krachtig

Generatie Z heeft een korte aandachtsspanne. Maak je filmpjes daarom kort (max. 1 minuut) en krachtig en kom meteen to the point. Wees ook authentiek en zorg voor een stevige binnenkomer en een duidelijke call-to-action.

Kies de juiste kanalen

Wees actief op socialemediakanalen (Instagram, Snapchat, TikTok, YouTube) waar Generatie Z de meeste tijd doorbrengt. Je hoeft daarom niet op alle platforms tegelijkertijd aanwezig te zijn. Twee kanalen zijn vaak al meer dan voldoende. Zolang de juiste informatie maar beschikbaar is.

Heb je onze razend interessante infosessie met Alexander Synhaeve en Britt Barbiaux gemist? Geen probleem, we hebben de meest interessante weetjes voor jou op een rij gezet. Er zitten trouwens nog heel wat interessante sessies aan te komen. We hopen je dan  ook te mogen begroeten op één van onze volgende activiteiten.