We ondersteunen lokale ondernemers

Doe lokaal! Lokaal vinden we alles wat we nodig hebben. Lokaal is iets om trots op te zijn. En die trots om lokaal te doen is wat ondernemers en consumenten in Oost-Vlaanderen delen met elkaar.

Lokaal ondernemerschap zetten we graag in de kijker. Op deze pagina vinden lokale ondernemers, handelaars, vrije beroepen freelancers, marktkramers, ambachtslui en makers tips & tricks terug die hen kunnen helpen bij het succesvol uitbaten van hun onderneming.

Je leest hier ook hoe we via communicatiecampagnes de Oost-Vlaamse consument aanzetten om lokaal te winkelen.

freelancer werkt van thuis

Freelancers

Freelancen zit in de lift en elk jaar stijgt het aantal freelancers. Dat vinden wij helemaal geweldig. Een freelancer werkt zonder personeel en is zijn eigen baas. Drie op vier freelancers werkte ervoor als werknemer. Als freelancer moet je iets unieks kunnen leveren en je moet een netwerk hebben. Ook op financieel vlak is het een uitdagende stap. EROV bouwt een Oost-Vlaams netwerk van freelancers uit om hun netwerk te versterken en van elkaar te leren.

Lees meer over freelancers in Oost-Vlaanderen

Ambachten

Ambachtsmannen- en vrouwen maken producten met een verhaal. Ze beschikken over vakmanschap en ambachtelijke skills. Ook wij dragen ons steentje bij om ambachten meer op de kaart te zetten. Dit doen we door onder andere:

  • Handmade in Belgium te ondersteunen samen met UNIZO
  • het organiseren van evenementen en inspiratiesessies
Lees meer over ambachten in Oost-Vlaanderen
ambachten maker
vrije beroepen tandarts

Vrije beroepen

Oost-Vlaanderen telt, op Antwerpen na, het grootst aantal vrije beroepers, namelijk 47.616. Samen met Unizo en de Federatie voor Vrije beroepen bouwen we aan een lerend netwerk, zodat vrije beroepers zich kunnen voorbereiden op de toekomst. Leren van elkaar, praktijkgerichte kennis uitwisselen, maar ook kijken hoe andere economische sectoren de uitdagingen aanpakken, zijn zeer waardevol voor deze jaarlijks stijgende sector.

Subsidie en imago ondersteunen

Initiatieven die het imago van handelaars bevorderen, ondersteunen we actief. We inspireren middenstands- en handelsverenigingen om vernieuwend uit de hoek te komen. Deze verenigingen kunnen ook beroep doen op een subsidie van de provincie Oost-Vlaanderen. ‘Subsidiereglement voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de (detail)handel’.

Onze activiteiten

Schrijf je in voor één van onze komende evenementen en ontdek de kracht van ons lokale netwerk!

    Ontdek de kracht van een lokaal netwerk!