FRIDGE: de eerste actie is een feit!

Heb je het actieplan gelezen? Top, dan zal je weten dat we met ‘Eten om nooit te vergeten’ een eerste actiepuntje gerealiseerd hebben. Nog geen tijd gehad om het plan even te bestuderen? Geen nood! We lijsten graag even onze to do’s binnen dit project voor je op en gaan dan wat dieper in op wat we tot nu toe gerealiseerd hebben.

FRIDGE. Voor wie het allemaal nog wat nieuw klinkt, dat is het Interreg Europe project over het verbeteren van het concurrentievermogen van kmo’s in de voedingssector. EROV heeft samen met en op basis van de good practices van verschillende Europese regio’s een actieplan uitgewerkt waarin zowel  consumenten als producenten aangesproken worden. Hieronder kan je terugvinden wat we willen realiseren:

 • Voor de producent
  • Coachingtraject voor voedingskmo’s rond duurzame bedrijfsontwikkeling
  • B2B-markt waar lokale producenten elkaar beter leren kennen en hun netwerk verder ontwikkelen
  • Living lab als ontmoetingsplek voor alle spelers binnen de voedingsindustrie, van foodies tot ondernemers, van landbouwers tot kennisinstellingen
 • Voor de consument
  • Project met leerlingen en studenten waarbij ze lokale voedingsmiddelen beter leren kennen en appreciëren
  • Communicatiecampagne rond lokale producten om de kennis over en de trots op die producten verder te ontwikkelen

En laat het nu net dat laatste puntje zijn dat net afgewerkt is!

Het project ‘Eten om nooit te vergeten’ is een verzameling van fijne weetjes, lekkere recepten, toffe tips en prachtige beelden van (Oost-)Vlaamse streekproducten. Wist jij bijvoorbeeld dat cuberdons aanvankelijk ontwikkeld werden als een medicijn? Of dat Oost-Vlaamse jenever een door de Europese Unie geografisch erkend streekproduct is? Of dat Gentse waterzooi oorspronkelijk met vis in plaats van met kip gemaakt werkt? Allee deze en nog veel meer informatie werd verzameld op de website van Lekker Oost-Vlaams. Culinair Oost-Vlaams erfgoed om van te smullen. Smakelijk!