De B2B-Smaakmarkt, een vakbeurs met lokale delicatessen, vond maandag 20 juni plaats in de Ghelamco Arena in Gent. Meer dan 70 Oost- en West-Vlaamse ambachtslui toonden er het lekkerste uit de streek aan zo’n 300 food professionals. Chef-koks, eigenaars van een horeca- of retailzaak en distributeurs proefden gretig van de boeiende verhalen en hoogstaande lekkernijen.

Op de B2B-Smaakmarkt zetten maar liefst 72 producenten van streekproducten uit Oost- en West-Vlaanderen hun stand op. Deze vakbeurs voor foodprofessionals is de ideale gelegenheid om nieuwe klanten te werven en lokale delicatessen voor te stellen. Leentje Grillaert, gedeputeerde Oost-Vlaanderen en voorzitter EROV en Lieven Tack, directeur POM West-Vlaanderen gaven letterlijk de aftrap van de beurs.

“We zijn hier niet voor niets in de Ghelamco Arena. Nieuwe zakelijke opportuniteiten zoeken is zoals in voetbal: je vrij lopen, opening zoeken en met de perfecte assist op magistrale wijze de netten laten trillen. Teamwork loont altijd. Deze B2B-Smaakmarkt vindt plaats dankzij de unieke samenwerking tussen de provincies West- en Oost-Vlaanderen. We creëren samen een sterk netwerk tussen onze voedingsbedrijven en brengen zoveel mogelijk schakels in de agrovoedingsketen met elkaar in contact.” Gedeputeerde Leentje Grillaert

De consument heeft hoe langer hoe meer interesse in lokale en authentieke producten. Corona heeft die trend zeker nog versterkt. Het vertrouwen van de klant in producten van bij ons is groot. Met deze beurs geven we food professionals de kans om in te spelen op die trend door hen in contact te brengen met de lokale producenten. We geloven in een sterke WIN-WIN voor zowel de aanwezige producent als de professionele bezoeker.

Onze provincie heeft heel wat te bieden op culinair vlak. EROV promoot al jaren de Oost-Vlaamse streekproducten onder de vlag van Lekker Oost-Vlaams. Ondertussen verenigt Lekker Oost-Vlaams al meer dan 250 producenten van streek- en hoeveproducten. Naast de traditionele toppers zoals de bieren, chocolade, jenever of ham; hebben we ook oog voor vernieuwende tendensen. Wist je dat de wijnbouw in Oost-Vlaanderen een sterk groeiende sector is? Het aantal wijndomeinen in onze provincie is op 5 jaar tijd meer dan verdubbeld. We tellen nu 27 professionele wijnbouwers en zes staan klaar voor de toekomst.

Met meer dan 200 bezoekers uit de horeca, retail, grootkeukens en detailhandel was de B2B -Smaakmarkt een ‘gesmaakt’ initiatief.