Sinds 2002 baat de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) het promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten uit in het Groot Vleeshuis, een middeleeuws pand op de Groentenmarkt in eigendom van de stad Gent.

“Omwille van dringende herstelwerken aan de houten dakstructuur dienden we het Groot Vleeshuis te ontruimen en gingen we op zoek naar een tijdelijke pop-uplocatie in Gent. Vanaf 1 juni is iedereen welkom op de tijdelijke locatie op het Goudenleeuwplein in hartje Gent, vlakbij de stadshal. Je kan er meer dan 175 streekproducten kopen én ook proeven op het zonnige terras.”,  vertelt Leentje Grillaert, gedeputeerde bij de provincie Oost-Vlaanderen en voorzitter van EROV.

De Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) vond een geschikt pand op het Goudenleeuwplein 3 in Gent, waar tot voor kort wafelhuis Max gevestigd was. EROV baat deze pop-up uit in opdracht van de Provincie Oost-Vlaanderen. Ook meer dan 55 Oost-Vlaamse streekproducenten zijn er partner en dragen inhoudelijk en financieel hun steentje bij.

Het provinciaal promotiecentrum kent zowel bij de lokale bevolking als bij de toerist veel bijval.

We zetten in op 3 pijlers

1.Een fysieke winkel en webshop
Het hele jaar door zetten we fors in op de winkel met streekpakketten en op de webshop. Dit is een zekerheid (ook in coronatijd) en hiervoor hebben we een naam opgebouwd. Voor streekproducten moet je in het Groot Vleeshuis zijn! Zowel particulieren als hotels, organisaties en bedrijven zijn vaste klant.

2. Streekgerechten proeven
Daarnaast trekken we zowel de lokale bevolking en de toerist aan met onze lokale menukaart die uitsluitend uit lokale gerechten bestaat: Gentse waterzooi, paardenlookworst maar ook een wisselend streekgerecht van de dag. Ook de verwenkoffie met Oost-Vlaamse zoetigheden en onze streekbieren met Oost-Vlaamse tapas vormen een gewaardeerd uithangbord.

3. Groepen ontvangen
Als laatste willen we de opgebouwde samenwerkingen met de gidsen, bootjes, touroperators, hotels, eventbureaus enz. verder zetten mits inachtname van de regels. Arrangementen standaard en op maat kunnen steeds op grote bijval rekenen.

Dankzij de goede ligging en het terras van onze pop-uplocatie op het Goudenleeuwplein zijn we overtuigd een succesvolle zomer voor de promotie van onze streekproducten tegemoet te gaan. Het zonnige weerbericht voor de komende week zal ook zeker een handje helpen.
De openingsuren zijn net als voorheen: dagelijks van 10 tot 18 uur en maandag gesloten.