19/01/2022 11:00  -  23/02/2022 13:00

bOOST: Social Media Workshops

Hoe profileer ik me online?

  • Rendeert de tijd die jij spendeert op Facebook?
  • Straal je de waarde van je merk uit op Instagram?
  • Brengt jouw tijdsinvestering in social media genoeg op?

Minstens één keer ‘nee’ geantwoord op deze vragen? Dan is deze workshopreeks zeker iets voor jou. Tijdens zes korte maar krachtige workshops dompelen wij je graag onder in de wereld van Facebook en Instagram. Ontwikkel je eigen talent als social media manager en versterk je online aanwezigheid.

6 workshops, 6 thema’s

Elke woensdag tussen 19 januari en 23 februari neem je deel aan een online workshop van 11 tot 13 uur.

workshop 1: woensdag 19 januari

Reels voor Instagram, zo maak je ze zelf

Een goed jaar geleden lanceerde Instagram met ‘Reels’ haar eigen versie van TikTok. Sindsdien kun je je op Instagram nóg creatiever gaan uitleven. Nog niet helemaal mee? Geen probleem! Leen Veldeman zet je op weg en leert je hoe je een idee omzet in een scenario en een afgewerkt filmpje op Reels. Je krijgt tips over het formaat, de lengte en de opbouw van je Reels.

workshop 2: woensdag 26 januari

Creatieve concepten bedenken voor social media

Elke week opnieuw scoren op Facebook of Instagram is niet altijd gemakkelijk. Vaak kom je niet veel verder dan een sfeerfoto of een link naar je website delen. In deze praktische workshop krijg je goede voorbeelden en leer je stap voor stap hoe je op een meer creatieve manier posts voor sociale media maakt. De uitvoering zelf is iets voor thuis, maar een pak concepten uitwerken doe je wel al tijdens deze sessie.

workshop 3: woensdag 2 februari

Iedereen designer: gemakkelijk ontwerpen met Canva

Ook soms zo jaloers op de mooie visuals van andere kmo’s op social media? Wil je graag even snel en gemakkelijk visueel materiaal kunnen ontwerpen? Dan is Canva de tool! Maak op een eenvoudige manier mooie en creatieve grafische documenten en ontwerpen. Van moodboards, uitnodigingen, posters, presentaties en flyers tot Facebookomslagen, Instastories en andere beelden om op sociale media te gebruiken – je ontwerpt het allemaal met het gratis online programma Canva.

workshop 4: woensdag 9 februari

Smartphonefotografie

Hoe goed je content is op social media, wordt vaak bepaald door de foto’s of filmpjes die je eraan toevoegt. En daarvoor hoef je niet per se de meest fancy camera te hebben! Tijdens deze workshop leer je hoe je knappe foto’s maakt met je smartphone, en hoe je de beelden daarna gemakkelijk kan bewerken zodat je ze meteen kan delen op social media.

workshop 5: woensdag 16 februari

Storytelling: maak content met een sterk verhaal

Moet content op sociale media altijd snel, eenvoudig en kort zijn? Niet noodzakelijk. Als je een goed verhaal vertelt, dan nemen je volgers daar echt wel de tijd voor. En zo maak je met jouw zaak of organisatie het verschil. Maar waar vind je die verhalen? En hoe werk je ze goed uit? In deze workshop leer je aan digitale storytelling doen.

workshop 6: woensdag 23 februari

Meer resultaat halen uit je Facebookpagina

Facebook is en blijft een heel krachtig sociaal medium met een breed bereik. Meer dan 75% van de Vlamingen is erop actief. Deze opleiding is ideaal als je al even een Facebookpagina beheert, maar strategischer en tactischer te werk wil gaan. Met tips en inspiratie tillen we je communicatie naar een hoger niveau. Wat kunnen we leren uit de successen van andere organisaties? Waarom is een goede Facebookpost meer dan louter een tekst, foto of link? Als je het gevoel hebt dat je Facebookcommunicatie vastgeroest is, is dit het moment om je werk weer op te blinken!

Praktisch

De workshops gaan telkens online door op woensdag van 11 tot 13 uur. Inschrijven kost €150 (excl btw) en doe je hieronder met het inschrijvingsformulier. 

 

Sprekers

Foto Leen Veldeman

Leen Veldeman

I Like Media

foto spreker Christophe Toye

Christophe Toye

I Like Media

Foto Brecht Vanderstraeten

Brecht Vanderstraeten

I Like Media

Schrijf je in

Meer bOOST sessies