13/04/2021 12:30  -  13/04/2021 13:30

Delen is het nieuwe kopen

Waarom het ook voor jouw bedrijf of organisatie voordelig kan zijn om goederen en diensten te gaan delen!

De deeleconomie is aan een sterke opmars bezig. Het jaar 2020 heeft de drang van de consument naar vernieuwing en verduurzaming aangescherpt: de interesse voor vernieuwende deelinitiatieven neemt meer en meer toe!

Ook lokaal, dicht bij ons, spreken dergelijke initiatieven meer en meer tot de verbeelding. De consument is er klaar voor om naast economische, ook ecologische en sociale motieven voorop te zetten: daar houden we best met z’n allen rekening mee!

Met voorbeelden als Airbnb, Couchsurfing, autodelen, het delen of huren van klusmateriaal zijn we al behoorlijk vertrouwd. Maar lokaal moeten we vanaf nu zeker aan de slag.

Kom te weten hoe je dit vanaf nu zelf kan aanpakken!

Prof. dr. Katrien Verleye (UGent) en Marie-Julie De Bruyne (doctoraatsstudent UGent) zullen ons tijdens een gratis webinar een totaaloverzicht geven van de stand van de hedendaagse platformeconomie en de toekomstige mogelijkheden.

Aansluitend zal deeleconomie-ondernemer Lieven D’hont ons inspireren aan de hand van zijn ervaringen met het opstarten van zijn bedrijven.

Wanneer?

Online op dinsdag 13 april 2021 van 12u30 tot 13u30

Schrijf je in

Sprekers

Prof. dr. Katrien Verleye is professor Service Innovatie en coördinator van de onderzoeksgroep ‘Service Design and Innovation’ aan de Faculteit Economie & Bedrijfskunde – Universiteit Gent. Vanuit deze onderzoeksgroep werkt ze geregeld samen met bedrijven en overheden die geïnteresseerd zijn om de performantie van hun diensten te optimaliseren en/of hun diensten te innoveren.

Na haar studies handelsingenieur aan de Universiteit Gent, begon Marie-Julie De Bruyne als doctoraatsstudente aan de Universiteit Gent binnen deze onderzoeksgroep. Haar onderzoeksproject richt zich op klantenengagement binnen de deeleconomie, als onderdeel van de circulaire economie.

Lieven D’hont is ‘ondernemer in de deeleconomie’. Hij wil mensen en bedrijven aanzetten tot gedeeld gebruik van producten: één van de oplossingen voor overmatige consumptie. Hij is de bezieler van het deelplatform Peerby.be, dé referentie voor gedeeld gebruik onder particulieren en van Freefloat.be. Bij Opwielekes.be begeleidt hij onder meer de nieuwe depots en één dag per week werkt hij als freelancer voor Geveltuinbrigade.be

foto Katrien Verleye
foto Marie-Julie De Bruyne
foto Lieven Dhont