< bOOST programma
  04/03/2021 18:30  -  18/03/2021 18:30

Digitalisering

  • Dit bootcamp wordt uitgesteld tot het fysiek kan doorgaan

Digitale oplossingen kunnen je bedrijf of organisatie niet alleen helpen overleven, maar net een sprong laten nemen, jezelf werk besparen, en toch meer impact laten hebben. Een bedrijf dat niet op de digitale trein springt bestaat binnenkort gewoon niet meer (dat zijn niet onze woorden). Een social of non-profit organisatie die niet mee gaat in de digitale versnelling kan haar doel niet meer bereiken omdat er een kloof ontstaat met diegenen waarvoor je het doet, en de wereld waar zij en jij willens nillens leven.

Ongetwijfeld wil je dus helemaal mee zijn, maar hoe begin je daar nu aan?

Hoe werkt dat dan, en wat doen bedrijven die ons kunnen helpen dan juist? Is er dan een soort heilige graal die alle problemen gaat oplossen en die onszelf en onze organisatie slimmer en efficiënter gaat maken? Die onze klanten of doelgroep super tevreden maakt? Die ons dingen kan laten doen waar we niet eerder aan dachten … ? Wij helpen je hier graag zicht op te krijgen aan de hand van een aantal concrete voorbeelden.

In deze bootcamp nemen we je mee op ontdekkingstocht door de wereld van wat er zoal allemaal gaande is in “digitale business transformatie” (sorry voor het buzzwoord). 

Daarna geven we wat kapstokken die je kan gebruiken om zelf aan de slag te gaan en ideëen voor jouw bedrijf of organisatie te laten neerdalen in concrete plannen en akties met duidelijk zicht wat je ermee kan bereiken. 

En tot slot geven we mee hoe je al die ambitieuze plannen best kan prioritiseren en in de tijd uitzetten. Als kompas naar “het nieuwe normaal”.

Reageer dus snel. De plaatsen zijn beperkt.

Na de verkenningsvlucht ga je zelf aan de slag met een groep mensen. Dat kan alleen als de groepen klein zijn.

De prijs van deze module bedraagt 295 euro excl btw

Schrijf je in
digitalisering mensen werken op computer met data

Programma

Digitale transformatie

Ronald Hermans

Deel 1 – De verkenningsvlucht

We nemen je mee op een verkenning wat digitale transformatie nu zoal inhoudt, hoe anderen het doen, welke methodes en tools meestal gebruikt worden, wat de uitkomst allemaal kan zijn. Zo kom je beslagen aan de startmeet. Als je mensen inhuurt om je daadwerkelijk te helpen kan je meepraten en je organisatie een vliegende projectstart laten nemen.

Deel 2 – De duikvlucht

We gaan in twee groepen elk aan de slag met een concrete case van een van de deelnemers. We helpen de uitdaging of probleemstelling duidelijk te maken naar de groep, verzamelen ideëen om tot oplossingen te komen met goed zicht op de verwachtte uitkomst. Dan doen we aan de hand van veel gebruikte tools, die je daarmee ook leert gebruiken. Zo houden we een hele verzameling concrete oplossingen over.

Deel 3 – Het vluchtplan

“A vision without a plan is just a dream”. Dus gaan we alle bedachte oplossingen prioritiseren door voor elk de balans inspanning (voor uitwerking) regenover resultaat te plaatsen, en op basis van inschatting van werk voor je eigen en externe organisaties. Dat zetten we dan op een tijdslijn uit dat vanaf dan je kompas wordt om helemaal digitaal te worden. We geven uiteraard ook aan hoe je kan zorgen dat je mee blijft, of beter: voor blijft.

Docenten

foto spreker boost Ronald Hermans

Ronald Hermans

Connect2Value

Ronald Hermans, van Connect2Value, is een digitale transformator en facilitator. Hij ziet zichzelf als vertrouwde adviseur, maar maakt de dingen altijd tastbaar naar de uitvoering toe. Niet zomaar een consultant dus, maar eentje die ook echt dingen gedaan krijgt. Hij heeft 25 jaar ervaring met digitale transformatietrajecten van bedrijven en gebruikt deze ervaring graag bij het zoeken naar de meerwaarde van digitalisering voor jullie bedrijf.

Geef een boost aan je digitaliseringsvaardigheden

Schrijf je in voor dit bootcamp!

Schrijf je in