14/05/2024 19:00  -  14/05/2024 20:00

Gratis infosessie ‘Maakt geld gelukkig?’

“Geluk is niet te koop.”
“Hoe meer geld, hoe groter het geluk.”
“Blij zijn met wat je hebt, dat is pas rijkdom.”

Zodra mensen beginnen praten over geld en geluk, vliegen de clichés je om de oren. De ene keer ben je beter af als miljonair, de andere keer ben je beter af zonder geld. Maar  kloppen die clichés eigenlijk wel of zit er toch een kern van waarheid achter?

Op de infosessie ‘Maakt geld gelukkig?’ doorprikt professor Lieven Annemans (UGent) die gangbare clichés en legt hij uit waarom de relatie tussen geld en geluk veel complexer is dan je op het eerste gezicht zou denken.

Zo kom je o.m. te weten:

  • dat mensen met onvoldoende geld weinig kans maken om gelukkig te zijn;
  • dat bij de allerhoogste inkomens het geluksniveau lager ligt;
  • waarom we nu veel ongelukkiger zijn dan pakweg 30 jaar geleden.

Benieuwd naar jouw geluksniveau? Kom op dinsdag 14 mei naar het NIEUWE Provinciehuis, Charles de Kerchovelaan 189 in Gent en ontdek meteen ook ons splinternieuwe provinciegebouw. Van een gelukstreffer gesproken!

Schrijf je in

Spreker

hoogleraar in de gezondheidseconomie aan de faculteit geneeskunde van de UGent

Prof. Lieven Annemans

Prof. Lieven Annemans is auteur van de boeken ‘De prijs van uw gezondheid – is onze gezondheidszorg in gevaar?’ (2014) en ‘Geluk vinden zonder het te zoeken’ (2021). Sinds 2015 brengt hij met het Nationaal Geluksonderzoek het geluk van alle Belgen in kaart.

Praktisch

Deze infosessie vindt plaats op dinsdag 14 mei 2024 in de Provinciezaal (Polyvalente Zaal) van het NIEUWE Provinciehuis, Charles de Kerchovelaan 189 te Gent. We starten om 19 uur en eindigen om 20 uur, gevolgd door een netwerkmoment met lekker Oost-Vlaamse streekproducten.

Met de wagen? Bezoekers kunnen parkeren in de ondergrondse, betalende parking van het Provinciehuis (1 euro per uur). Je kan de parking inrijden via Eekhout en neemt een ticket. Houd rekening met de lage-emissiezone.

Meer info bij Wim De Steur, coördinator social profit, +32 471 62 68 85.

Schrijf je in

Schrijf je in