09/11/2023 14:30  -  09/11/2023 17:00

Ondernemen in Oost-Vlaanderen: textiel en hout

Inspiratienamiddag: getuigenissen uit de textiel- en houtsector

Oost-Vlaanderen heeft een rijke en zeer diverse textiel- en houtsector, wist je dat? Ben je benieuwd naar wat leeft in deze sector? Ben je benieuwd naar de werking en de mogelijkheden van Centexbel, het competentiecentrum voor textiel en kunststoffen in Zwijnaarde? Centexbel ondersteunt bedrijven uit de textielwaardeketen via een hele reeks van dienstverleningen waaronder onderzoek en innovatie, testing en analyses, advies, certificatie, events.
Graag nodigen EROV en Fedustria (Federatie van de Textiel-, Hout- en Meubelindustrie) in samenwerking met HOGENT en Centexbel je uit voor de voorstelling van de conclusies en aanbevelingen op basis van enkele getuigenissen uit de textiel- en houtsector.
Op basis van gesprekken met gedreven bedrijfsleiders waarin sterkten, zwakten, opportuniteiten en bedreigingen aan bod kwamen, werd door HOGENT, onderzoekscentrum FTILab+, een eindverslag opgemaakt. Het geheel wordt voorzien van filmpjes die in de bedrijven zijn opgenomen.
Schrijf je in

Programma

14u30: Verwelkoming door Fedustria
14u35: Voorstelling Centexbel en rondleiding, Stijn Devaere (director services) en Edwin Maes (consultant kledingtextiel)
15u45: Textiel- en houtsector in Oost-Vlaanderen: toekomstvisie, Karla Basselier CEO Fedustria
16u: Voorstelling bevindingen en conclusies aan de hand van getuigenissen uit de sector, Alexandra De Raeve, FTILab+ HOGENT
16u30: Slotbeschouwingen, gedeputeerde Leentje Grillaert, voorzitter EROV aansluitend receptie met Lekker Oost-Vlaams

Praktisch

Locatie: Centexbel – Technologiepark-Zwijnaarde 70, 9052 Gent
Wens je deel te nemen aan het seminarie?
Schrijf je in via het onderstaand antwoordformulier vóór 3 november 2023.

Schrijf je in

Schrijf je in