26/02/2021 17:00  -  26/02/2021 19:00

Online jenevertasting O’de Flander

Netwerken is momenteel niet evident. Maar wij geloven dat wat normaal offline gebeurt, ook online moet kunnen! Daarom organiseert EROV op 26 februari de allereerste, informele online jenevertasting! Het concept is simpel: je schrijft in, betaalt 30 euro inschrijvingsgeld, je ontvangt een pakketje met verschillende Oost-Vlaamse jenevers van diverse producenten en een tasting glaasje, en op 26 februari om 17 uur zoek je het gezelligste plekje in huis om er alles te ontdekken over Oost-Vlaamse jenever en O’de Flander. 

Gastheer van dienst is Patrick Van Schandevijl, vierde generatie aan het roer bij Stokerij De Moor en bovendien ook grootmeester bij O’de Flander. Hij zal ons door het boeiende verleden en de kleurrijke toekomst van de jenever loodsen. En uiteraard zal hij je ook alles weten te vertellen over het lekkers dat in jouw pakket zit! Achteraf praten we nog gezellig een beetje bij.

Waar? Comfy in je zetel, achter je scherm. Link volgt na betaling!

“Hmm jenever!” Inderdaad! Het tastingpakketje bevat diverse proevertjes. Jenevers met elk een ander verhaal, uit kleine of grote stokerijen en zijn eigen specifieke smaak. Aan deze jenevers mag je je verwachten:
Dirk Martens van stokerij De Moor in Aalst
Balegemse van stokerij Van Damme in Balegem
Zelzaatse van stokerij Eenvoud in Zelzate
vanillejenever van stokerij Braeckman in Oudenaarde
citroenjenever van stokerij Rubbens in Wichelen
advocaat van De Stoop in Merelbeke (want wist je dat dat ook op basis van jenever gemaakt wordt?)

Ik lust geen jenever of drink geen alcohol, kan ik dan ook deelnemen? Ja hoor! Wij begrijpen volledig dat je benieuwd bent in het boeiende verhaal van onze Oost-Vlaamse jenevers. Je krijgt in ruil een pakketje met heerlijke limonades en proevertjes van Tillies (pompelmoes-tijm, framboos-vlierbloesem en gekruide appel).

Kostprijs? 30 euro (inclusief netwerkmoment, tasting, tasting pakket of alcoholvrij alternatief)

Schrijf je nu in!

Over Patrick Van Schandevijl en Stokerij De Moor

Stokerij De Moor is een bedrijf met een lange familietraditie. In 1910 begon Frans De Moor met zijn vrouw Anna Lafon een kleine stokerij van jenevers en likeuren in het centrum van Aalst. Naast de eigen producten verkochten ze in hun winkel ook andere sterke dranken en wijnen. Eind jaren vijftig nam zoon Gilbert met zijn vrouw Eliane de zaak over. Patrick huwde hun dochter Greet De Moor en samen zetten ze de zaak verder met hun twee dochters.

Als rasechte Aalstenaars blijven ze koppig ouderwetse likeuren en jenevers produceren. Het geeft veel voldoening om zo’n oud product in de schijnwerpers te zetten. Al kijkt de stokerij ook vooruit. Met de lancering van een eigen gin begon ze in 2010 aan een nieuw hoofdstuk.

“Stokerij De Moor is één van de weinige warme stokerijen van België, wat betekent dat het hele productieproces van echte graanjenever in eigen huis gebeurt, met respect voor de artisanale traditie.”

Na meer dan 35 jaar zegt Patrick nog steeds elke dag bij te leren. Die kennis en ambacht wil hij maar wat graag doorgeven, en dus ook aan ons!