< bOOST programma
  25/03/2021 18:30  -  06/05/2021 18:30

Toekomstgericht ondernemen

Zal jouw organisatie binnen 10 jaar nog relevant zijn? In dit bootcamp leer je hoe je als onderneming kan focussen op het lange bestaan. Je krijgt inzicht in de huidige trends en hoe de markt zal veranderen, leert hoe je je strategie kan omzetten in sterke processen en hoe je weerstand van personeel en andere stakeholders rond innovatie kan omzetten in ondersteuning. Dit bootcamp is voor ondernemers die zich willen klaarmaken voor de toekomst, willen innoveren en daarvoor inspiratie en een klankbord nodig hebben.

De prijs van deze module bedraagt 295 euro excl btw

Schrijf je in
MVO duurzaam ondernemen toekomstgericht

Programma

Toekomstgericht innoveren

Peter Depauw
2 sessies: 25/03/2021 & 1/04/2021 (telkens van 18u30 tot 21u30) | Digitaal

  • In deze sessies gaan we dieper in op trends die relevant worden en welke duurzame businessmodellen echt kans op slagen hebben.
  • Hoe je omgaat met weerstand en tegenslagen bij innovatie, en de wendbaarheid die nodig is om de verschillende stappen in duurzame innovatie te laten slagen.

Van strategie naar processen

Rudy Maertens
22/4/2021 9u30-16u30 | Provinciehuis, Gouvernementstraat 1, Gent

  • Hoe begin je aan een strategisch plan? En wat houdt dat precies in ?
  • Hoe realiseer je je strategie? En wat als je plots geconfronteerd wordt met disruptie?
  • Hoe veranker je één en ander in degelijke processen? En wat kan lean management daartoe bijdragen?

Changemanagement

Jef Staes
6/5/2021 18u30 – 21u30 | 
Verbeke Foundation, Westakker 1, Kemzeke

Hoe creëer je een omgeving waarin nieuwe ideeën zich makkelijker doorzetten en vermenigvuldigen? Hoe verhoog je het innovatievermogen van je organisatie, teams en medewerkers? Wat wurgt het creatief ondernemerschap in een organisatie? Deze bootcamp biedt een indringend en beklijvend antwoord op deze uitdagende vragen waarmee managers en topmanagers worstelen. Jef Staes leert jullie waarom het soms moeilijk is voor organisaties om te veranderen, en welke processen essentieel zijn voor elke organisatie die wil concurreren in een snel evoluerende moderne wereld.

! Vooraf vrijblijvend zelf in te plannen: 5 online sessies

  1. Wat is er veranderd in de wereld? Wat is de drijvende kracht achter innovatie en hoe speelt informatie een disruptieve rol in dat verhaal?
  2. Ontdek de ware kracht van de hersenen. Hoe werkt leren en waarom is het de sleutel tot een groter innovatief vermogen.
  3. Innovatie wordt vaak omgeschreven als een disruptief gegeven. Maar de echte golven zie je pas wanneer ook werkgelegenheid de gevolgen ervan ondergaat.
  4. Ontdek in dit verhaal de ware ‘killer’ van innovatieve ideeën en disruptie. Het Machtsdefect!
  5. We hebben nood aan nieuw model. Een samenwerking gebaseerd op een respectvol conflictmodel om zowel leer- als innovatievermogen te boosten.

De afsluitende fysieke sessie zal deze 5 online verhaallijnen aan elkaar knopen en extra duiding geven.

Docenten

Foto Peter De Pauw

Peter Depauw

strategies & leaders

Peter Depauw streeft in zijn job bij strategies & leaders naar een maatschappelijke bijdrage en gelooft ook dat meer bedrijven daar klaar voor zijn. Hij ondersteunt strategische processen bij bedrijven en organisaties. Hij ontwikkelde als strategist het vermogen om snel een organisatie te vatten. Daarmee zorgt hij ervoor dat je als organisatie snel grote stappen vooruit zet. Hij maakt strategie bevattelijk en concreet. Als je met hem samen werkt, eindig je met een straffe strategie en concrete handvaten voor de toekomst.
Foto Rudy Maertens

Rudy Maertens

AZ Alma

Rudy Maertens is algemeen directeur en dagelijks bestuurder van het fusieziekenhuis AZ Alma te Eeklo. Hij is onder meer voorzitter van Zorgondersteuning vzw en is een expert op het vlak van performantie-optimalisatie.
Foto Jef Staes

Jef Staes

Als toonaangevend expert op het gebied van leer- en innovatiemanagement analyseert Jef Staes de manier waarop mensen veranderingsprocessen weerstaan en zelfs belemmeren. Met een breed scala aan nieuwe inzichten en metaforen maakt hij duidelijk waarom managers en beleidsmakers vaak tot de verkeerde beslissingen komen. Zijn nieuwe woordenschat voor een nieuw tijdperk zal ervoor zorgen dat je een waardevol begrip krijgt van de dramatische processen van verandering en innovatie: processen die essentieel zijn voor elke organisatie die wil concurreren in onze snel evoluerende moderne wereld.

Geef een boost aan je toekomstgericht ondernemen

Schrijf je in voor dit bootcamp

Schrijf je in