30/03/2023 14:30  -  30/03/2023

Young Open Creatives

Zijn jullie klaar voor de lancering van een nieuw, zot-wijs concept?

 Young Open Creatives is een community voor creatief jong geweld in en rond Gent. Op 30 maart vuren we ons eerste GRATIS event op jullie af. Je mag je verwachten aan interessante talks en artlabs van nog interessantere artiesten. Live performances en een expo van opkomende jonge talenten, en dan eventueel nog een pintje achteraf. Je ontmoet er ook nog eens de mensen achter verschillende organisaties in de culturele en creatieve sector. Trouwens, dit evenement wordt medegefinancierd dankzij de steun van Interreg Europe project Start Easy. Dankuwel Europa!

Big room talks

Morgane Gielen I 14u30

Morgane Gielen is lifestyle- en modefotograaf. Haar focus ligt op het creëren van meer inclusiviteit en diversiteit in de mode-industrie. Dat is ook de reden waarom ze haar eigen modellenbureau No Babes Agency is begonnen, waar ze modellen, visagisten en stylisten vertegenwoordigt die haar visie delen.

Anthony Nti & Chingiz Karibekov I 15u40

Anthony en Chingiz zijn als regisseur en scenarist partners in crime. Ze studeerden samen aan het RITCS, waar hun eerste kortfilm het begin van een beloftevol parcours betekende. Momenteel kennen ze succes in het binnen- én buitenland. Van een doorbraak gesproken…

Timo Delorge & Lars Lagaisse I 16u50

Timo Delorge en Lars Lagaisse maken ouderwetse kaartjes met een knipoog. Met hun merk en creatief bureau Kaart Blanche veroveren én verbeteren ze de wereld one card at a time. Verwacht je aan een interactieve talk van dit duo, over hoe ze als creatief bureau steeds blijven groeien en wat de rol van social media daarbij was.

Remy Ndow | 18u00

Op Remy’s website verwelkomt hij je met de slogan “every story has a beginning, an ending and someone who’s telling it”. Je kan Remy zijn werk moeilijk in één categorie plaatsen. Hij omschrijft zichzelf als een verhalenverteller. Hij maakte al animaties voor videoclips van Darrell Cole en Bart Peeters, voor JBC. Boeiend wordt deze talk so-wie-so.

Amber Broos | 20u00

Amber Broos is een jonge Leuvense DJ die niet meer weg te denken is uit de Belgische muziekscene. Met haar straffe sets op Studio Brussel en op festivals laat ze haar publiek vergeten dat ze nog maar 21 is. Met optredens op o.a. Tomorrowland, Pukkelpop, Suikerrock, en nog veel meer. Kom luisteren naar haar straf verhaal.

Small room | Artlabs

ArtLab Sneakers customizen | 14u30

Cis Verrept beschrijft zijn werk als ‘kladderen op schoenen en allerlei andere soorten kledij/accessoires.’ Tijs van Impe maakte van zijn passie zijn fulltime beroep. Zijn creaties zag je misschien al aan de voeten blinken van Kraantje Pappie en Average Rob. In dit ArtLab ga je zelf ook aan de slag. Belangrijk: breng zelf je witte schoenen, accessoires of slippers mee.

ArtLab NFT-art I 15u40

Buzzword of revolutionaire technologie, die NFT’s? Ga zelf met NFT’s aan de slag en ontdek hoe je digitaal eigendomsrecht kan inzetten voor jouw creative business. Als spreker deelt Jerom Verschoote zijn expertise en inzichten over hoe blockchain-technologie kan worden gebruikt om positieve sociale verandering teweeg te brengen.

ArtLab Spoken word I 16u50

Hind Eljadid (28) is een Antwerpse woordkunstenaar en schrijver. Voor haar performatieve woordkunst won ze verschillende awards waaronder de VanDale spoken award in 2017, de BILL-award in 2018, de emancipatieprijs van VOEM in 2019, … Tijdens haar ArtLab ontdek je het traject dat Hind zelf afgelegd heeft, en ga je zelf aan de slag met slam poetry.

Ferre Leriche, Marthe Verroest I ArtLab Selling art without selling out I 18u00

Selling art without selling out: hoe verkoop je je kunst zonder het gevoel te hebben dat je je ziel verkoopt? Kunstenaars Ferre Leriche en Marthe Verroest van Galerie Platte Commerce voelden zelf ook al dat spanningsveld en de naam van hun galerie is dan ook niet zomaar gekozen. Luister naar hun verhaal en ga in gesprek over hoe je met dat spanningsveld om kan gaan.

Zaïna De Beer I ArtLab Juridisch advies van een kunstenares I 20u00

Zaïna De Beer is kunstenaar, ondernemer én jurist. Bij haar krijgen artiesten en creatievelingen alle juridische informatie die ze nodig hebben om aan de slag te gaan, een zaak uit te bouwen of samen te werken met musea en andere creatives. In het lab geeft ze een inleiding over wat die belangrijkste juridische punten waar je als creatieveling allemaal moet aan denken.

Green Room | Expo

14u30-00u: Expo

Expo van jonge kunstenaars gecureerd door Curating The Young. Een jong en dynamisch curatoren-collectief. Ze eisen ruimte op in de cultuursector voor aanstormend talent door beginnende kunstenaars een podium te geven.

Veranda

14u30-17u30: Infobeurs

Tijd om te netwerken want zo bouw je echt toprelaties op. Van 14u30 tot 17u30 doorlopend vind je hier heel wat infostanden met partners uit de culturele en creatieve sector. Passeer hier zeker eens voor nieuwe connecties. Wie je hier onder andere vindt: Cultuurloket, Kunstwerkt, Nerdlab, Team Jongerenhoofdstad 2024, Medialab Kopergietery, Jean-Jacques Collective, initiatie ‘Wat is datakunst’ door Gitte Vandegraveele (Design For Impact – LUCA School of Arts), NICC (belangenbehartiger Beeldende Kunst), Gents Kunstenoverleg/OpenCreatives.Gent,…

Garden

14u30-17u: Graffitiworkshop I Graffiti VZW (inloopworkshop)

18u – 21u30: Foodtruck

Upstairs

16u en 20u: Nadar / Ontsteking

Een expositie met werken van with Arnaud Eubelen, Nadia Naveau, Middernacht & Alexander, Katleen Vinck, Victor Verhelst, Sam Kerckaert, Dries Boutsen, Charlotte Jonckheer, Ward Wijnant, Paola Siri Renard, Philip Metten and Bram Vanderbeke

Meer info en inschrijven

Wil je nog meer te weten komen, of je meteen inschrijven voor deze geweldige namiddag en avond? Hier kom je er alles over te weten!