28/09/2021 16:00  -  28/09/2021 19:00

Diversiteit, een nieuwe prioriteit!

Wist je dat organisaties met een divers personeelsbestand vernieuwender en creatiever zijn en gemakkelijker problemen kunnen oplossen? Een veelheid aan talenten en competenties zorgt ervoor dat je als organisatie kan blijven groeien. Bedrijven besteden vaak heel veel geld om geschikte profielen te vinden, maar hebben toch het gevoel steeds dezelfde soort mensen aan te trekken. Het is moeilijk om nieuwe profielen te vinden omdat ze niet of onvoldoende in beeld zijn. 

Tijdens deze training:

  • gaan we in op het bewust werven en selecteren van een diversiteit aan mensen.
  • dat gaat van leeftijd tot geslacht, diploma, uiterlijke kenmerken, nationaliteit, levensvisie of geaardheid.
  • we zullen waar mogelijk werken in groepjes waardoor je de kans krijgt de andere ondernemers beter te leren kennen en met hen in discussie te gaan. Interactie en dynamiek zijn de kernwoorden van de namiddag!

De sprekers

De training wordt gegeven door Rachida Ouchoukout. Ondernemingen kunnen haar als coach en mentor inzetten om hun medewerkers en teams naar een hoger niveau op te tillen. Diversiteit en HR vormen de rode draad doorheen haar loopbaan.

Ook zullen een aantal organisaties aanwezig zijn om een getuigenis te geven. Eentje daarvan is Brake-out. Zij gaan radicaal voor een samenleving waarin personen met en zonder beperking samen leven, leren en werken. Dit doen ze via vorming, sensibilisering en samenwerking met de onderwijs- en arbeidswereld. Tim Maenhout staat aan het roer van Break-out. Hij vertelde ons onlangs hoe hij afgelopen jaar ervaren heeft

Ook Upgrade Estate komt aan het woord. Wat doet een bedrijf dat huisvesting realiseert en beheert voor studenten en young professionals op een event rond diversiteit? Sofie Liekens, Chief Happiness Officer komt vertellen over het diversiteitstraject binnen het bedrijf, het genderneutraal rekruteringsbeleid en andere projecten. “De kracht van ons bedrijf zit onder meer in de diversiteit van onze teams. We verkiezen kleurrijke karakters boven traditionele profielen, want een diversiteit aan ideeën draagt bij tot innovatie,” aldus Sofie. 

Na deze training:

  • heb je het gevoel dat je zelfzekerder bent om de eerste stappen te zetten richting diversiteit in je organisatie.
  • zie je welke meerwaarde diversiteit kan hebben voor jouw organisatie.
  • ben je geprikkeld om concrete stappen en acties te ondernemen naar een inclusief personeelsbeleid.

Voor wie?

  • kmo’s die het gevoel hebben steeds in dezelfde vijver te vissen bij het rekruteren.
  • Ondernemers die inzien dat een divers personeelsbestand een belangrijke strategische stap voor de toekomst is, maar hier nog wat extra inzichten in kunnen gebruiken. 
  • Bedrijven met interesse in het thema, en die hun opties willen exploreren.

Praktische info

Wanneer? Op dinsdag 28 september van 16 tot 19 uur

Waar? Spazio24, een gerenoveerd pand op de site van Eskimofabriek, Wiedauwkaai 24, 9000 Gent. Er is parking voorzien!

Hier voorzien we thee, koffie en bijhorende versnaperingen zodat jullie de werkdag in stijl kunnen afsluiten!

Investering?

Voor de workshop en hapjes betaal je €75 (incl btw)

Ik schrijf me in