28/09/2021 16:00  -  28/09/2021 19:00

bOOST: Diversiteit, een nieuwe prioriteit!

Hoe trek je nieuwe profielen aan?

Wist je dat organisaties met een divers personeelsbestand vernieuwender en creatiever zijn en gemakkelijker problemen kunnen oplossen? Een veelheid aan talenten en competenties zorgt ervoor dat je als organisatie kan blijven groeien. Bedrijven besteden vaak veel geld om geschikte profielen te vinden, maar hebben toch het gevoel steeds dezelfde soort mensen aan te trekken. 

Tijdens deze training:

  • gaan we in op het bewust werven en selecteren van een diversiteit aan mensen.
  • helpen we je om de talenten te rekruteren die je in je bedrijf nodig hebt, onafhankelijk van leeftijd, geslacht, diploma, uiterlijke kenmerken, nationaliteit, levensvisie of geaardheid.
  • zullen we waar mogelijk werken in groepjes waardoor je de kans krijgt de andere ondernemers beter te leren kennen en met hen in discussie te gaan. Interactie en dynamiek zijn de kernwoorden van de namiddag!

Na deze training:

  • zie je welke meerwaarde een divers personeelsbestand kan hebben nadat je kon discussiëren over de uitdagingen errond.
  • ben je geprikkeld om nieuwe stappen en acties te ondernemen naar een inclusief personeelsbeleid.
  • ga je naar huis met een aantal concrete tips om zelf mee aan de slag te gaan.

Voor wie?

  • kmo’s die het gevoel hebben steeds in dezelfde vijver te vissen bij het rekruteren.
  • ondernemers die inzien dat een divers personeelsbestand een belangrijke strategische stap voor de toekomst is, maar hier nog wat extra inzichten in kunnen gebruiken. 
  • bedrijven met interesse in het thema, en die hun opties willen exploreren.
Ik schrijf me in

Praktisch

Datum
Op dinsdag 28 september van 16 tot 19 uur

Prijs

Voor de workshop en hapjes betaal je €75 (excl. btw)

Locatie
Spazio24, een gerenoveerd pand op de site van Eskimofabriek, Wiedauwkaai 24, 9000 Gent. Er is parking voorzien!

Hier voorzien we thee, koffie en bijhorende versnaperingen zodat jullie de werkdag in stijl kunnen afsluiten!

De sprekers

De training zelf wordt gegeven door Rachida Ouchoukout. Ondernemingen kunnen haar als coach en mentor inzetten om hun medewerkers en teams naar een hoger niveau op te tillen. Diversiteit en HR vormen de rode draad doorheen haar loopbaan. Ook drie andere ondernemers vertellen over hoe zij naar diversiteit kijken en hoe een divers personeelsbestand je onderneming kan verrijken.

Break-out vzw gaat radicaal voor een samenleving waarin personen met en zonder beperking samen leven, leren en werken. Dit doen ze via vorming, sensibilisering en samenwerking met de onderwijs- en arbeidswereld. Tim Maenhout staat aan het roer van Break-out. Hij vertelde ons onlangs hoe hij afgelopen jaar ervaren heeft

Wat doet een bedrijf dat huisvesting realiseert en beheert voor studenten en young professionals op een event rond diversiteit? Sofie Liekens, Chief Happiness Officer bij Upgrade Estate vertelt over het diversiteitstraject binnen het bedrijf, het genderneutraal rekruteringsbeleid en andere projecten. “De kracht van ons bedrijf zit onder meer in de diversiteit van onze teams. We verkiezen kleurrijke karakters boven traditionele profielen, want een diversiteit aan ideeën draagt bij tot innovatie,” aldus Sofie. 

Divergent – UGent deelt ook graag enkele inspiratieverhalen waar organisaties kleine en grote stappen hebben genomen richting een meer inclusieve organisatie. De coaches en consultants van Divergent hebben als doel om mensen te versterken op het werk en doen dit vanuit een evidence based aanpak. Astrid Mouton, HR consultant, deelt graag enkele succesverhalen van werkgevers die begeleid werden in de zoektocht naar het aantrekken en behouden van divers talent.