11/05/2023 19:00  -  11/05/2023 22:00

Inspiratieavond ‘Generatiewissel in familiebedrijven’

Wil je een veilige toekomst voor jouw familiebedrijf?
Heb je goede afspraken met je opvolgers?
Al gehoord van een familiecharter?

Vandaag zien we een aantal nieuwe trends: méér bekommernis om het welzijn van de jongere generatie, wanneer betrek je hen bij de opvolging? Méér spreiden van financiële risico’s en de noodzaak aan een raad van advies. Meer dan de helft van de familiale ondernemers die ouder zijn dan 60 jaar heeft nog niets geregeld voor zijn opvolging in het bedrijf. Tijd om eraan te beginnen!

Met concrete tips en getuigenissen geven Veerle Valaert en An De Keyser (Sequenz) je voldoende inspiratie om jouw familiale onderneming future-proof te maken.

>> Lees hier in een interview met Veerle en An waarom zij met Sequenz de focus leggen op familiebedrijven

Huurland, Oost-Vlaamse kmo van het jaar 2022, is gastheer en hét praktijkvoorbeeld van de avond: een 100% Belgisch familiaal verhuurbedrijf dat oplossingen biedt aan bouw, renovatie, installatie, afwerking, aanleg en onderhoud. Mede-eigenaar Pascal Ameloot brengt hierbij zijn getuigenis: ‘Hoe passen we de (klein)kinderen in de bedrijfsvoering? Waarom stelden we een familiecharter op? En is ‘huren en delen’ hét concept van de toekomst?’

Programma 11 mei 2023

19.00u: Ontvangst
19.30u: Veerle Valaert en An De Keyser (Sequenz): ‘Uitdagingen voor familiebedrijven’
20.00u: Pascal Ameloot (Huurland): ‘Hoe omgaan met generatiewissels’
20.30u: Netwerkmoment
20.45u: Vraagstelling
21.00u: Rondleiding
21.15u: Netwerkreceptie
22.30u: Einde

PRAKTISCH

Deze inspiratieavond vindt plaats op donderdag 11 mei 2023 in Huuland, Nijverheidsstraat 14, Nazareth.
Deelnemen is gratis. Gelieve je hieronder in te schrijven!

Meer info? Contacteer Geert Velghe, Coördinator kmo, gsm 0472 591 582

Sprekers

Pascal Ameloot

CEO en mede-eigenaar van Huurland

Hij staat samen met zijn zussen Isabelle (HR) en Sofie (Sales & Marketing) aan het roer van Huurland, dat ze in 2007 overnamen van hun ouders.
Samen met de directie en de operationeel verantwoordelijken zet Pascal sterk in op de missie en de bedrijfswaarden van Huurland. Deze worden gedragen door de eigen medewerkers, zijn grootste ambassadeurs. Dé droom van Pascal is een perpetual company uitbouwen die zonder de familie kan functioneren. De identiteit moet komen van de Huurlanders zelf. Huurland wil ook een voorbeeld zijn voor kleine bedrijven en starters: tonen dat je met volharding en geduld je pad vindt. Of stilstaan bij wat belangrijk is voor je bedrijfsvoering – voor jezelf, je partners en je werknemers – en die visie verder uitdragen.

Veerle Valaert

mede-eigenaar Sequenz

An De Keyser

mede-eigenaar Sequenz

Schrijf je in