18/10/2023 16:00  -  18/10/2023 20:00

Retailsafari Aalst

Hoe kan je als winkelier meer klanten aantrekken en je verkoop doen stijgen? – Ontdek het tijdens de Retailsafari!

Hoe maakt een winkelier zichzelf onmisbaar? Hoe bouw je een geweldige én winstgevende winkel op, in een maatschappij die graag gemakkelijk online dingen bestelt? En wat is ‘winkelbeleving’ nu écht, en hoe maak je dat waar?

Stad Aalst en EROV trekken op woensdag 18 oktober samen met jou op pad richting een aantal zaken in Aalst die hier al goed in slagen!

Retailsafari?!

In kleine groepjes ontdek je al wandelend verschillende handelszaken in Aalst die volgens ons helemaal future-proof zijn. Ze geven elk op een andere, maar geweldige manier vorm aan de klantenbeleving in hun zaak. We hebben het over zaken als personalisatie, sterke merken bouwen, ontdekking en beleving in de winkel, digitale trends en hoe ze toe te passen, samenwerking met andere merken,… We sluiten af met een interactieve keynote van Steven Bollé in het Utopiacafé.

Schrijf je nu in!
1
01. Cimorné
2
02. Anna Pops
3
03. Fonetik
4
04. Room4Kids
5
05. Zuivelhoeve Keymeulen
6
06. Foodbar Wally
01. Cimorné02. Anna Pops03. Fonetik04. Room4Kids05. Zuivelhoeve Keymeulen06. Foodbar Wally

01. Cimorné

Cimorné, de ontmoetingsplaats voor creatieve ondernemers en vakmensen

De Retailsafari start bij Cimorné, een voormalige glasslijperij. Deze ontmoetingsplaats voor creatieve ondernemers en vakmensen biedt ruimte voor meer dan één onderneming.

Breng een bezoek aan Cimorné,  en bewonder meteen de originele creaties van Drift (Interieur/Groen Anders). Check het uitgebreid aanbod nieuwe fietsen en vintage stuks bij de Fietserij. Neem plaats in de stoel bij kapper/barbier Step-by-Step . Ambachtsmannen zoals Tijs van Tazz Customs zorgen voor voor gepersonaliseerde sneakers, Michiel van Sonckknives voor gepersonaliseerde jachtmessen.  PNCHR en WAVE voor wanneer je écht een uniek (koers)event wil organiseren.

www.cimorne.be

Alfred Nichelsstraat 14, 9300 Aalst

02. Anna Pops

Anna Pops is een kleding- en schoenenzaak

Anna Pops is sinds 2012 de vertaling van de drang naar kwalitatieve en originele schoenen. In 2017 wordt dit verhaal aangevuld met kinderkleding met lef. Geen massaproductie, maar mode die op een bewuste manier gecreëerd wordt. Unieke en duurzaam geproduceerde stukken staan centraal in de hun schoenen- en kledingcollectie.

www.annapops.be

Eugeen Bosteelsstraat 10, 9300 Aalst

03. Fonetik

Fonetik is een gezellige winkel waar je terecht kunt voor interieur- en lifestyle artikelen.

Net zoals het fonetische schrift helpt om woorden uit te spreken gebruiken we onze persoonlijkheid, interesses, kleding en ons interieur om aan te geven wie we zijn. Zo onderscheiden we onszelf van elkaar. Fonetik wil mensen een manier aanreiken om zichzelf uit te drukken; door middel van een attentie voor zichzelf of voor iemand anders.

https://shop.fonetik.be

Korte Zoutstraat 13, 9300 Aalst

04. Room4Kids

Room4Kids is een unieke Kids Concept Store.

Je kan er terecht voor het inrichten van je baby- of kinderkamer, leuke en hippe kinderkleding. Je vindt er veelal Scandinavische maar ook Belgische merken met een focus op design, functionaliteit, kleur en het gebruik van ecologische en exquisiete materialen speciaal ontworpen voor baby’s, kinderen en mama’s. Je kan er ook terecht voor het (her)inrichten van je baby- en kinderkamer en vindt er de leukste items gaande van meubels, behangpapier, kussens, knuffels, tapijten, opbergmanden, muurdecoratie en andere interieur-accessoires.

www.room4kids.be

Sint Jorisstraat 26/bus 1, 9300 Aalst

05. Zuivelhoeve Keymeulen

Zuivelhoeve Keymeulen is zoveel meer dan een melkveebedrijf.

Alleeeeeeeeee zuivelproducten, van kazen tot desserten worden op ambachtelijke wijze bereid. Al hun koeien worden geboren op de boerderij zelf en krijgen voeder dat ze zelf telen. Zo is er volledige controle over het eten en de levenskwaliteit van de dieren. De melk van de koeien stroomt via een ondergrondse pijpleiding rechtstreeks naar het productieatelier op de boerderij. De kwaliteitsvolle hoeveproducten kan je kopen in de winkel in Hofstade en Aalst, op de Jette Met in Brussel en online.

www.kaasboerderij.be

Kattestraat 55A, 9300 Aalst

06. Foodbar Wally

Foodbar Wally, dat is zuurdesem op z’n best.

Je geniet er van op en top homemade zuurdesembroodjes en -pizza’s. Die Wally, wie is dat nu? Hij is onze zuurdesemstarter, intussen 5 jaar dienst op de teller. Da’s 5 jaar aan heerlijke zuurdesembroden die iedere ochtend onze ontbijttafel compleet maken. Tot nu, want de tijd was rijp om Aalst ook te laten proeven van die zelfgemaakte zuurdesembroodjes én -pizza’s, de funky side-dishes, lekkere natuurwijnen en originele bieren in een eigen foodbar.

www.wallyaalst.be

Peperstraat 32, 9300 Aalst

De Retailsafari wordt je gratis aangeboden door EROV en stad Aalst.